Aanbod

Gerichte behandeling door een breed aanbod aan therapieën, analyses en screenings.

Bij beweegpunt staat de patiënt altijd centraal!

1. Manuele therapie

Waar algemene kinesitherapie stopt, gaat de manuele therapie verder. Er wordt op zoek gegaan naar de oorzaak van pijn en bewegingsbeperking, en deze wordt aangepakt met gespecialiseerde technieken. Door mobilisaties en manipulaties worden stroeve gewrichten terug losgemaakt en pijn verminderd. Elke pijn is persoonlijk en daarom zoeken de therapeuten van Beweegpunt welke behandeling het meest efficiënt is voor uw aandoening of diagnose. De specifieke technieken die wij gebruiken zijn een combinatie van jarenlange praktijkervaring aangevuld met de laatste nieuwe bevindingen. De behandeling is uiteraard op maat van uw persoonlijk probleem zodat u stap voor stap opnieuw pijnloos kan bewegen. Meer info vindt u op: https://www.mathera.be/nl/content/voor-patienten

2. Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie richt zich op recreatieve en professionele sporters. Enerzijds wordt er gefocust op het behandelen van sportblessures en anderzijds gaan we bekijken hoe we deze kunnen voorkomen. Hierbij kijken we naar jouw biomechanica en die van jouw sport. Bij het opstellen van een revalidatieplan wordt zo naar jouw specifieke situatie en mogelijkheden gekeken zodat je herstel zo spoedig mogelijk kan verlopen. Het begrip FUNCTIONEEL trainen staat hier dan ook centraal.

3. Sportscreening

U bent sporter of wil starten met sporten en wil je beschermen tegen mogelijke letsels, dan kan u bij ons terecht om je te laten testen. Aan de hand van een testbatterij wordt uw spiercontrole, kracht, lenigheid, coördinatie, … getest. Deze screening zorgt ervoor dat we je minder sterke punten kunnen opsporen en de beïnvloedbare risicofactoren kunnen aanpakken. Dit doen we aan de hand van een preventief op maat gemaakt oefenprogramma. De specifieke individuele punten worden nadien opgevolgd door middel van follow-up sessies. Ook personen met een beroep met eenzijdige bewegingen en die hun lichaam willen beschermen tegen overbelasting zijn welkom voor deze test.

4. Zwangerschapsbegeleiding

Zwanger zijn is een uniek moment in je leven. Door zwangerschapsbegeleiding te volgen, zorgen we ervoor dat zowel jij als je partner in alle rust en vertrouwen kunnen bevallen. Voor de bevalling Deze begeleiding kan vroeg in de zwangerschap starten voor vragen en behandeling omtrent sport tijdens zwangerschap, ergonomie, fysieke ongemakken en bekkeninstabiliteit. Voor de perstechnieken en arbeidshoudingen raden we aan een afspraak te maken rond 34 weken samen met de partner. Na de bevalling Zes weken na de bevalling kan je bij ons starten om terug fit te worden. De bekkenbodemregio, de buikspieren en de conditie worden grondig aangepakt. We bekijken ook samen met jou hoe je jouw baby kan verzorgen zonder de rug en het bekken te overbelasten. We gaan er samen voor zodat je optimaal en fit van je baby kan genieten.

5. Rug-en nekschool

Binnen beweegpunt maken we de keuze om op een zeer gepersonaliseerde manier rug- en nekscholing te geven. Deze bestaat uit 6 lessen waarbij we de combinatie maken van theoretische en praktische lesjes. Hierbij gebeurt er een analyse van jouw eigen praktische problemen en worden er oefeningen aangereikt op jouw niveau. Alle elementen komen aan bod om je klachten beter te begrijpen en ermee om te gaan. Wij kiezen bewust voor kleine groepen ( +/- 4 deelnemers) zodat eenieder zijn specifieke vragen en beperkingen kunnen benaderd worden en er toch een groepsdynamiek aanwezig is.

6. Pijneducatie

Pijn brengt heel wat teweeg. Het is in de meeste gevallen iets goed, dat ons alarmeert bij potentieel gevaar voor ons lichaam, maar het kan ook heel wat frustratie en emoties oproepen. Als patiënt is het soms moeilijk om te begrijpen of om te gaan met dit complexe proces. Uitleg en advies kunnen hier bij helpen. Een goed inzicht in je probleem en je klachten is essentieel voor een optimaal herstelproces. Wij bieden hiervoor individuele informatiesessies aan, waarbij je een heldere kijk krijgt op jouw klachtenbeeld.

7. Loopanalyse

Recreant of ambitieuze wedstrijdloper? 5km of een marathon? Wat het doel ook is, een goeie loopstijl is van onschatbare waarde om enerzijds energie-efficiënt maar anderzijds ook met zo weinig mogelijk blessurerisico te lopen. Er wordt in het veld (buiten) geobserveerd en gefilmd, en op de pc wordt je loopstijl tot in detail geanalyseerd. Vervolgens wordt er samen met jou besproken op welke vlakken er nog aan efficiëntie gewonnen kan worden, en wat je extra moet trainen om de ontwikkeling van blessures te voorkomen.

8. Revalidatie na operatie

Ook voor behandelingen na een operatie kan u bij ons terecht. Na een specifiek onderzoek en het opstellen van jouw persoonlijke wensen en doelen kunnen wij jouw behandeling opstarten. Onze behandelingen zijn gebaseerd op jarenlange praktijkervaring die we voortdurend aanvullen met de nieuwste bevindingen in de wetenschappelijke wereld. Onze heel eigen aanpak is gericht op een optimaal herstel van uw lichaam. Iedere patiënt is uniek en verdient een persoonlijke aanpak. Geen standaard revalidatieprotocols dus!

9. Bike fitting

Als gepassioneerde wielertoerist wil je zo comfortabel mogelijk op pad kunnen gaan met je vertrouwde tweewieler. Je kan bij ons terecht voor een analyse van je fietspositie om je houding te optimaliseren en zo ongemakken te voorkomen of te verhelpen. Zadelpijn of tintelende handen of vingers komen immers vaak voor maar zijn niet normaal! Er wordt eerst kinesitherapeutisch onderzocht welke regio's van je lichaam soepel zijn en welke eerder stijf. Met dit in het achterhoofd wordt jouw fiets op de rollen gezet en gekeken naar zadelhoogte, setback, cranklengte, stuurhoogte etc...