Team

Ons team bestaat uit ervaren specialisten die dagelijks streven naar de beste behandeling voor hun patiënten!

Bij beweegpunt staat de patiënt altijd centraal!

Liesbeth Vanlommel

Zaakvoerder & Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, postgraduaat manuele therapie en Bachelor orthopedie: schoentechnologie voor sport en revalidatie

Bijzondere interesse:
Sportkinesitherapie & manuele therapie, pre- en postoperatief, loopanalyse

Quote:
Gepassioneerd door sport wil ik steeds blijven bijleren over hoe ons lichaam beweegt. Als ex-meerkampster weet ik hoe moeilijk het is om bij iets wat je heel graag doet geblesseerd aan de kant te staan. Hierdoor werk ik graag op een actieve manier met patiënten om hun zo snel als mogelijk opnieuw te laten doen wat ze graag doen.

Laura Van der Auwermeulen

kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie, postgraduaat manuele therapie i.o.

Bijzondere interesse:
Pre- en postoperatieve kinesitherapie, rug-en nek problematiek

Quote:
Van jongs af aan wist ik al dat ik een job wou uitoefenen waarbij ik kort bij de mensen sta. De medische wereld vond ik ook altijd enorm fascinerend. Zo stond ik versteld waartoe het menselijk lichaam allemaal in staat is. Daarnaast vind ik algemene gezondheid en met beweging bezig zijn zeer belangrijk. Hieruit is dan ook mijn keuze gekomen om kinesitherapie te gaan studeren. Mijn doel als kinesiste is om samen met de patiënt een op maat gemaakte behandeling te creëren met oog op de individuele doelen zo efficiënt mogelijk waar te maken. Ik studeerde af aan KULeuven met specialisatie manuele therapie. Doordat de wetenschap steeds diepere inzichten krijgt, zal ik mij steeds blijven bijscholen. Zo volg ik meteen na het afstuderen een postgraduaat manuele therapie. Als kind heb ik altijd gedanst waardoor deze sport een speciaal plaatsje in mijn hart zal hebben. Nu houd ik mij voornamelijk bezig met tennis. In mijn vrije tijd kan je me vinden in het zonnetje op een terras met vrienden en familie, een glaasje en goede muziek.

Wannes Van Bostraeten

Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, Educatieve master in de gezondheidswetenschappen i.o.

Bijzondere interesse:
Sportkinesitherapie, pre- en postoperatieve kinesitherapie, schouder- en knie-letsels

Quote:
Sport en bewegen zijn voor veel mensen, waaronder mezelf, momenten van ontspanning. Om ervoor te zorgen dat je opnieuw kan genieten van fysieke activiteiten, ga ik graag met jou op zoek naar een gepersonaliseerd behandelplan. Hierin staan jouw doelen centraal en worden de wortels van het probleem aangepakt. Een soepele samenwerking tussen therapeut en patiënt is essentieel voor een vlot herstel. Daarom hecht ik veel waarde aan het totaalplaatje en geef ik alvast het volgende over mezelf mee. Ik speel volleybal in de 2de nationale reeks en ben bezig met een educatieve master. Verder pik ik al eens een festival mee of ontdek ik een nieuwe sport (surfen, padel,…).

Liesbeth Andries

Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie

Bijzondere interesse:
BPPV, sportkinesitherapie, kaakgewricht, ademhaling (hyperventilatie)

Quote:
Door jarenlang intensief aan atletiek te doen is mijn passie voor het lichaam en de beweging gegroeid. Ik besteed zelf nog steeds veel tijd aan bewegen. Samen met de patiënt op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht en hier de gepaste behandeling voor vinden is mijn doel. Zo probeer ik ervoor te zorgen dat de patiënt zo snel mogelijk weer zijn activiteiten kan doen die hij graag doet.

Joris Lemmens

Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en postgraduaat manuele therapie

Bijzondere interesse:
Rug- en nekspecialist, letsel-, pijn- en bewegingseducatie

Quote:
Vanuit mijn voorliefde voor beweging en mensen te helpen heb ik me vol enthousiasme gesmeten in de kinesitherapie. Buiten het behandelen van aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen, hou ik me ontzettend graag bezig met het mechanisme “pijn”. Het is mijn missie om u inzicht te geven in uw ziektebeeld en genezingsproces. Informatie en advies vormen dan ook een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Liam Thijs

Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie; Postgraduaat Manuele Therapie; Barefoot Training Specialist

Bijzondere interesse:
Pre- en postoperatieve kinesitherapie, Sportkinesitherapie en sportscreening, Bewegingsanalyses

Quote:
Samen met jou ga ik op zoek naar manieren om jouw persoonlijke doelen te bereiken. We zullen alles op alles zetten om jouw klachten te verhelpen of om jouw sportprestatie te optimaliseren. Fysieke en mentale fitheid zijn tenslotte essentiëel voor een gezond & evenwichtig leven. Gefascineerd door de wijze waarop het menselijk lichaam beweegt, hou ik me graag bezig met bewegingsanalyses. Buiten het werk ben ik een gepassioneerde sportklimmer met een competitieverleden. Daarnaast ben ik graag op reis om te rotsklimmen, windsurfen en snowboarden.

Charlotte Huybrechts

Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en postgraduaat manuele therapie

Bijzondere interesse:
Fasciatherapie, zwangerschapskinesitherapie, bekkeninstabiliteit, BPPV, MoveYogalates

Quote:
Ik ben kinesitherapeut geworden om mensen te helpen. Door middel van manuele therapie én oefeningen te doen ben ik zeer gemotiveerd om een verschil te kunnen maken. In mijn vrije tijd sport ik graag, ga ik graag naar concerten of festivals, uiteten of drinken. Mijn grootste passie echter is reizen.

Joeri Vercauteren

Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie; Postgraduaat Manuele Therapie; Bikefitting

Bijzondere interesse:
Sportletsels, bikefittings, loop- en sportanalyses

Quote:
Naast koffie en muziek behoren sport en beweging tot mijn grootste passies. Ik ben ervan overtuigd dat beweging (correct en gedoseerd) cruciaal is voor het welzijn van een gezond of herstellend lichaam. Ik ben kritisch ingesteld en altijd gebeten om op zoek te gaan naar de oorzaak van een lichamelijke klacht, eerder dan louter de symptomen te bestrijden. Om hiertoe te komen kijk ik naar de totale persoon in al zijn facetten, lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk verbonden! Zelf ben ik gepassioneerd bezig met triathlon, zeilen, snowboarden, maar ook met concerten, theater en festivals.

Ben Vanthienen

Kinesitherapeut

Opleiding:
Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie en postgraduaat manuele therapie

Bijzondere interesse:
Bewegingsanalyse / detectie van mechanismes die leiden tot letsels

Quote:
Mijn passie voor de mens en zijn bewegen drijven mijn jobvreugde in de kinesitherapie. Patiënten behandelen én lesgeven aan de universiteit is voor mij de ideale combinatie. Sportieveling of actieveling, ik ga steeds voor een persoonlijke, motiverende aanpak in samenwerking mét de patiënt.

Evelyn Van Dessel

Logopediste

Opleiding:
Logopediste, postgraduaat Stemtherapie, Oro-myofunctionele therapie, eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen, masterclass flesweigeren

Bijzondere interesse:
Invloed van de tong op het lichaam, tong- en lipriempjes, lichaamshouding, eet- en drinkpatronen

Quote:
De invloed van de tong op het lichaam is enorm fascinerend. Het is de sterkste spier van ons lichaam en bepaalt mee je houding en gezichtsontwikkeling. Het is dan ook een passie om deze kennis met anderen te delen, klachten als gevolg van foutief tong gebruik te reduceren en mensen fysiek en mentaal te zien evolueren.

Christine De Vos

Secretaresse

Quote:
Christine is al meer dan 10 jaar de spil in het geoliede radarwerk van Beweegpunt. Op weekdagen luistert ze elke voormiddag naar de bekommernissen van patiënten. Ze houdt van duidelijke en goede afspraken. Zo kunnen kinesisten en patiënten zonder beslommeringen werken aan hun revalidatie. Christine is het eerste contact, maar vooral het eerste rustpunt als je naar Beweegpunt belt. Hoe druk het soms ook is, zij zorgt er altijd voor dat onze patiënten zo snel mogelijk een afspraak krijgen.